happy earth hour and some healthy new years!

In seara de azi, 28 martie, pentru cel putin o ora, incepand cu ora 8:30. Persoanele interesate de un viitor sustenabil sting lumina si iasa la plimbare sau manca o salata de cruditati la lumina lumanarii.
Este Earth Hour in toata lumea si prin acest fel aratam ca suntem cetateni responsabili, atenti nu doar la prezent, ci si la viitor.
Este un gest mai degraba simbolic, insa poate fi o declaratie de intentie pentru stilul nostru de viata mai simplist (simplu si la obiect). Gesturile simple, care au un impact minim asupra vietii noastre, dar maxim asupra mediului pot fi: sa stingem becurile economice cand iesim dintr-o camera, sa nu lasam aparatura electronica in modul "stand-by", sa utilizam pe cat posibil transportul in comun, sa reducem consumul irational de apa, sa ne uitam la meciul din acesta seara nu acasa, ci intr-un local. As fi vrut sa zic, ca pentru bucuresteni, o alta varianta ar fi sa mearga la b-est; insa dupa experienta neplacuta de aseara (au vandut bilete cu mult peste numarul locurilor din sala), recomand o plimbare prin centrul vechi sau prin parcuri.

5 comments:

  1. Multi sunt care au criticat aceasta initiativa pe blogurile lor, asta dupa ce au laudat-o cu un an in urma. Cred ca Earth Hour ar trebui sa fie in fiecare zi. Yes, I'm a wannabe green-geek (= greek), dar cred ca oricine poate sa-si inchida notebookul macar o ora, sa se raceasca.
    Cat despre B-Est IFF, am fost si eu acolo, am facut si eu reclamatie. Cred ca te-am vazut! Erai fata cu parul curly si esarfa rozmov, nu?
    Live green :)

    ReplyDelete
  2. :) Se pare ca avem aceleasi interese si reactionam la fel la anumiti stimuli, domnule Matei!
    Sunt si eu greek (!) si cred ca singura invatatura ce o putem trage din aceasta criza a consumismului e sa fim mai responsabili cu resursele ce le avem - si aici se vede creativitatea fiecaruia: resurse putine, dar eficiente.
    Cat despre b-est... o sa mai vorbesc despre ei cand vor merita. Deocamdata sa intampinam primavara cu esarfe colorate :)!

    ReplyDelete
  3. nush cum se facea ca dormeam la ora aia ! anyway ... in demersul meu de a ma autoeducaaaaaa in sensul topicului , am capatat prostul obicei de a opri apa la robinet atunci cand ma spal pe dinti!!! can i get a candy now? pleaseeeee :D

    ReplyDelete
  4. ;)) depinde ce bomboana! e eco firma ce produce bomboana? ce fel de aparatura foloseste? ce fel de materii prime? ce face cu reziduurile? are un fond de CSR? etc. mai vrei bomboana? :))

    ReplyDelete
  5. Si sa te interesezi si daca fabrica aia de bomboane mai vinde armament in Ghana :P

    ReplyDelete